0 In Dengang mor var "dreng"

Utroligt!

Mine forældres generation er dem, der altid kan huske hvor de var, da Præsident Kennedy blev skudt. Jeg kan huske hvor jeg var, dengang Oluf Palme blev det – i morgen er det 30 år siden.

Billedet her, tog veninden af mig den dag.

helle1986

Dengang var jeg sprogstuderende og jeg abonnerede på det engelske magasin Newsweek og det franske L’Express. Bladene kostede en bondegård og var alt for dyre – jeg levede af ren studielån, for jeg kunne IKKE få SU efter de daværende regler. (Der blev aldrig en gratis uddannelse til mig, i Velfærdsdanmark).

Jeg kan huske, at jeg spændt ventede på næste nummer af månedsmagasinerne og forestillede mig, at denne gang måtte mit lille hjørne af verden have fået en forside, pga. det forfærdelige statsministerdrab.

Jeg tog fejl.

De to magasiner havde været enige om, blot at bringe en lille notits langt inde i bladene, hvor de funderede over de mærkelige Skandinaver, der bildte sig ind, at statsministre bare kunne gå i biografen lige som almindelige mennesker.

Hvad regnede vi med? Selvfølgelig blev han skudt.

Jeg er ikke sikker på skandinaviske statsministre går i biffen uden sikkerhedsvagter her 30 år senere.

Det kunne have været sjovt, hvis en lille fe havde siddet og hvisket mig i øret, på billedet der. Jeg ville ikke have troet på det, hun kunne fortælle mig.

”Om 30 år, har du fået TO døtre, opfostret dem og sendt dem ud i verden. De vil være ældre, end du er i dag (– Utroligt!). Om 30 år, er du blevet korrespondent og mere til, du arbejder og tjener du så-og-så meget om måneden (– Utroligt!). Så selvom du betaler denne og dine senere uddannelser selv, så bliver de mærkelige SU regler lavet om engang, og dine døtre vil kunne få – så betal nu for fanden bare din skat med glæde de næste 30 år, Helle.

Om 30 år køber du hus i Strib og flytter tilbage til den by, du var barn i (– Utroligt!). Om 30 år, vågner du stadig op ved siden af ham-den-lange hver morgen, for det bliver Kajzi-for-livet, vær vis på det (– Utroligt!).

Om 30 år er du 20 kg. federe, end du er i dag (– Utroligt!). Om 30 år sidder du og skriver på noget, der hedder Internettet om dig selv og alle i hele verden (som kan læse dansk – og det er ikke mange) vil kunne læse hvad du skriver (- Utroligt!)” …

Akke ja, akke ja – jeg kunne blive ved. Som altid når jeg tænker sådan, rammes jeg af tanken: Hvor er der meget, der er gået godt 🙂

Jeg har i øvrigt før skrevet om 1986 her på Helleshyggeblog.

Lige nu er det utroligt tidligt lørdag morgen og jeg kan ikke vente med, at få taget hul på den 27. februar 2016. Jeg vil starte dagen med at lave mig noget kaffe på Kajs nye kaffemaskine, som er så avanceret, at alene DET er et ret stort projekt.

En masse hyggelige aktiviteter venter, på de to fridage jeg har foran mig.

God weekend!

You Might Also Like

No Comments

Læg en kommentar