4 In Alkohol og alkoholfri

Vand på karaflen

Efter 3 måneders massivt pres fra min læge og min neurolog, har jeg givet efter og er gået i behandling med Topimax mod migræne. Der er en stod rød trekant på æsken og der står bla. på indlægssedlen, at jeg ikke må køre bil, ikke må cykle (!!) og ikke må drikke alkohol!

Som sagt, så syntes både læge og neurolog, at de var det mest tåbelige, de havde læst. Migrænikere skal dyrke motion, så selvfølgelig måtte jeg cykle! Neurologen havde aldrig set tilfælde af de beskrevne bivirkninger. Og alkohol med måde, mente ingen af dem, ville skade.

Så nu er jeg altså gået i gang med en langsom optrapningen af medicinen. Jeg har taget 1×15 mg. i 10 dage og i de 10 dage har jeg været 100% migrænefri i de 4.

For en sikkerheds skyld har jeg alligevel skåret ned på mit alkoholforbrug (for – helt ærlig, Helle – hvad ved du når alt kommer til alt om sammehængen mellem rødvinsforbrug og migræne!?!).

Derfor har jeg skænket mig en iskold kande postevand og trukket en flaske rødvin op til Kaj. Han kommer hjem fra Brøndby lige om lidt og middagen er næsten parat 🙂

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  charlotte
  24. marts 2011 at

  Ja de tåbelige læger hvorfor vil de tage alt det væk man godt kan lide at nyde. Rødvin, cykling og så lige køre bil. Men Helle, det er nu godt nok ,alligevel at der er håb forude ( måske)med hensyn til dine migræne anfald, så må man drikke med måde og cykle mindre ???? Tag du dig et glas rødvin engang imellem det skader nok ikke. For kender jeg dig kan du nok ikke slippe noget af det helt. VI SES.

 • Reply
  Helle
  24. marts 2011 at

  Nej. Helst lidt af det hele – med måde 🙂 Neurologen fortalte iøvrigt, at der var eksempler på, at hård sport med høj puls, kunne udløse migræne. Det har jeg nu ikke oplevet nogen sammenhæng i …

 • Reply
  Kirsten
  25. marts 2011 at

  Jeg tror såmænd også at man kan spise/drikke altm bare i passende mængder. Har godt (heldigvis) ingen erfaringer med migræne, men håber ikke for dig at du være evigt afholdende. Grum skæbne at tænke på!
  Hvis du finder dig nogen øde veje at cykle på så går det nok også med lidt medicin i blodet – kan lige se dig for mig slingrende hen ad en øde markvej mens køerne glor facineret….;-)

 • Reply
  FruE
  26. marts 2011 at

  Var det så bare gymnastik eller badminton du ikke måtte, men cykling. Det går vist ikke 🙂

  Her kan migræne trigges af chokolade. Jo mere ren chokolade, jo større risiko. Men jeg er så ikke så hårdt ramt som dig.

  Lykke til med medicinen.

 • Skriv et svar

  Read more:
  Træthed …

  Ja. Så kom prinsessen hjem fra den store vide verden og mor og far rullede den røde løber ud.Og gaverne blev pakket ud, vendt og drejet og vurderet. Og det hele...

  Close