9 In Foreningsarbejde

Vi gør det pissegodt nok!

Jeg har aldrig haft så lidt lyst til at tage til sæsonstart i Baghjulet som i år. Det er i dag og det er ellers min 10. sæsonstart.

Men hold op, hvor var jeg i dårlig humør, da jeg gik i seng i går!

Sagen er (ultrakort fortalt) at den bestyrelse i motionscykelklubben, hvor jeg har siddet i 7 år, har en hæslig konflikt kørende med byens licenscykelklub. Hvad konflikten handler om, skal jeg ikke at gå i detaljer med her. Det kan I læse på klubbernes respektive hjemmesider, eller i avisen for den sags skyld, hvor overskriften i går lød ”Cykelklubber i opgør om penge”.

For konflikten handler om penge og penge er som bekendt roden til alt ondt!

Sagen er, at vores motionscykelklub er rig og licenscykelklubben er fattig og nu har sidstnævnte fået den idé, at vi skal kanalisere vores penge over i deres elite-drenge, som mangler nogen, der vil finansiere deres cykelsportskarriere …

… og en helt masse mere ….

Nogen synes, det er alle tiders Robin-Hood-gode-idé. Vi ta’r fra de rige og gi’r til de fattige.

… og en helt masse mere ….

Min bestyrelse agerer i motionsklubbens interesse, så vi indkalder til ekstraordinær generalforsamling, for at få ændret vores vedtægter således, at man ikke kan forære klubbens penge væk i støtte til andre klubber eller privatpersoner. Det sparer andre klubber fra, at se sig sulten på vores penge og sparer vores medlemmer fra det dilemma det er, at føle de burde give deres penge væk til de fattige.

Det bliver vi mødt med hård kritik over.

Jeg får mange mails i min indbakke i denne tid (Jeg er sgu lige ved at brænde sammen oppe i kasketten. Vi har brug for en spindoktor og en kommunikationsrådgiver og et medietræningskursus).

I går fik jeg så den der mail, der gjorde mig i dårligt humør.

Den kom fra en person, der havde dobbeltmedlemskab af de to klubber. Skribenten spurgte bla. om vi (Baghjulet? Baghjulets bestyrelse?) ikke lige skulle prøve at se på, om vi gjorde det godt nok? Og rationelt set, er det altid et godt spørgsmål at have sig for øje, i alt hvad man gør. Men helt ærligt!

Om vi gør det godt nok?

Undskyld mig, cykelvenner og –veninder! Jeg synes I gør det pissegodt!

Det er bla. derfor vi ikke har behøvet at gå tiggergang efter sponsorpenge i de 10 år jeg har været med i den her klub. Sponsorerne kommer til os, ikke omvendt.

Folk, der skal komme og fortælle dig og dine venner, at vi ikke gør det godt nok i vores fritid! Det kan jeg bare ikke bruge til noget, lige nu!

Ggggrrrrrrrr – jeg trænger til at komme ud og RASE UD. Hvis det ikke var fordi det øsregnede, er det ligefør jeg alligevel ville tage til sæsonstart!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Lizelotte
  3. april 2011 at

  Helle, du har gjort det fantastisk. Jeg har fulgt konflikten lidt på 2. hånd via ham jeg deler dobbeltdyne med, og jeg synes det er SÅ strengt, det I bliver mødt med i bestyrelsen.

  Folk skulle skamme sig, men al skam blegner tilsyneladende, når grådigheden (efter baghjulsmedlemmernes penge) melder sig.

  Det er jo jeres formue, der har gjort jer i stand til at lave store, flotte arrangementer, som fx. 24-timers-løbet – et løb, der har sat Middelfart på cykel-landkortet, og som kostede klubben ikke blot frivillig arbejdskraft men også PENGE de første år! Uden at I skulle ud og bede sponsorer og bankforbindelser om ekstra penge – for klubben var velpolstret nok til at kunne gøre det selv, uden at være bange for at gå fallit hvis arrangementet gav underskud.

  Jeg synes det der dobbeltmedlem skulle skamme sig, som sagt. Har han lige overvejet at I er glade frivillige, som gør et kæmpe stykke arbejde uden at få en krone for det? Og I gør det godt. Og selvfølgelig skal I ikke sponsere alle mulige andre foreninger.

  Du – og resten af bestyrelsen – kan roligt løfte hovedet og være stolte af jer selv og det gode arbejde I gør. Jeg håber den ex-ordinære generalforsamling får lukket for den der grådige snabel, der sniffer rundt om klubbens pengekasse en gang for alle.

 • Reply
  Lizelotte
  3. april 2011 at

  (og når jeg siger “formue” er det fordi jeg er bank-miljø-skadet – ikke fordi jeg aner det fjerneste om hvad I har indestående på jeres konti, vil jeg godt lige understrege :o)

 • Reply
  skoge
  3. april 2011 at

  Jeg er 110 % bag Baghjulets bestyrelse ! Jeg har også – som Lizelotte – fulgt debatten på de respektive hjemmesider. Jeg har sådan set kun 1 kommentar til hele sagen….Hva’ fanden bilder “de andre” sig ind – blodsugere og lykkeriddere er hvad de er. Det er baghjulets egne medlemmer der med ualmindelig stor energi har dannet baggrund for “formuen” og formuen skal naturligvis blive hvor den hører hjemme: på Baghjulets sparekassekonto.

 • Reply
  Helle
  3. april 2011 at

  @Skoge – ja, eller i hvert fald bruges på og af motionscykelklubbens egne medlemmer.

  Forresten, så tog jeg til sæsonsstart alligevel og det var dejligt at opleve, at man INTET mærker til konflikt om penge eller dårlig stemning overhovedet, når man er på cykeltur med Baghjulet. Det var opløftende.

  Jeg har været på cykeltur med Baghjulet og jeg er mild og god igen. 🙂

 • Reply
  Bjarne Ravn Uberg
  3. april 2011 at

  Hej Helle
  Du skal ikke være ked af det – Baghjulet har så meget at være stolte over.
  Baghjulet er, efter min mening, Danmarks bedste cykelklub.
  Den trælse sag får I styr på. Der er taler om to selvstændige organisationer, med hver deres love, generalforsamling og bestyrelse og jeres beslutninger vil cementere dette inden længe.
  Det er rigtig træls når motions- og licensfolkene er uenige fordi vi har en fremragende sport.
  Frivillige skal, uanset organinsation, ikke finde sig i, at nogen blot “snupper” overskuddet af arbejdet og slidet – her må det være flertallet der bestemmer og donerer.
  De unge talenter må selv på banen og slide for at skaffe midler, der vil give respekt og fremme lysten til at hjælpe dem – hvis de vil nyde må de yde.
  Hold humøret højt i Baghjulet – I er fremragende på alle områder.
  Med cykelsportshilsen
  Bjarne

 • Reply
  Lars K. P.
  3. april 2011 at

  Hej Helle
  Bestyrelsen i baghjulet nu og tidligere gør et kanon stykke arbejde ligesom alle andre frivillige i klubben. Stor respekt! jeg har det sådan at det er fint hvis vi kan hjælpe med frivillig arbejdskræft til MCC løbe osv. men at vi ikke skal dele pengekasse. De penge jeg ligger i baghjulet via kontingent skal gå til klubbens medlemmer og vores arrangementer og hvis der er nogle der vil støtte MCC økonomisk bør de melde dem ind i klubben og betale kontingent i MCC eller skabe begivenheder som kan hæve niveauet i MCC’s klubkasse.

  Forsæt det gode arbejde.

  Lars

  Ps. det er jo ingen skam at klubben har penge på kontoen!

 • Reply
  Ib Møller Hansen
  3. april 2011 at

  At Motionscykelklubben “Baghjulet” i Middelfart har bestyret sin klub, bedrevet sine klubaktiviteter og gennemført sine forskellige arrangementer med forstandighed, med indsigt og omhu og med vel gennemført organisationstalent og derved opnået en vis økonomisk pondus, skal her vises fuld respekt.
  Skulle nogen i “branchen” ikke formå at nå den højthængende brødkurv, er der vel ikke ret meget andet at gøre, end at lære at slå egne brød op.

 • Reply
  Helle
  4. april 2011 at

  Der var ellers én der sagde til mig (én der ikke selv cykler): “Jamen, det er jo lige som ude i DET RIGTIGE samfund – dem der HAR NOGET må dele med dem der IKKE HAR NOGET” 😀

 • Reply
  Ib Møller Hansen
  4. april 2011 at

  Baghjulets succes er eksponent for gedigent, omhyggeligt og flittigt foreningsarbejde – bakket op af klubbens medlemmer og deltagere i forskellige arrangementer – og dermed bliver foreningens virke også eksponent for cykelsportens elementære grundelementer på såkaldte højere planer.
  Ude i det rigtige samfund er der brug for ildsjæle, foregangsmænd, tovholdere og frivillige til at vise vejen og til at bidrage med gode eksempler. En form for anskuelsesundervisning i god gedigen adfærd og holdbar praksis.
  Ude i det rigtige samfund findes fagfolk som bager brød til de som vil købe det. Jeg kender ingen bager som også tygger brødet for kunderne.

 • Leave a Reply

  Read more:
  Uhyggelige kattehistorier 4

  Jamen - jeg har da for resten også engang været ude for en kat på en dansk restaurant. Oven i købet en fin én af slagsen (restauranten, altså).Her havde jeg...

  Close