0 In Fest

Mors deprimerende juleplayliste

Noget der bringer mig i julestemning er julens salmer. “Der er intet i verden så stille som sne”, “Det kimer nu …”, “Barn Jesus i en krybbe lå”, “Dejlig er jorden” … Danmarks Radios Pigekor, Sidsel Kyrkeby – dem allesammen. Jeg er gammel korsanger. Jeg har gode minder fra Faaborg A’Capella Kor og Caramba Koret og jeg mindes dem mest til jul, for julens salmer er julehygge.

Min juleplayliste er fuld af mine yndlingssalmer og jeg spillede den mens vi juleforberedte.

Men Ak. …

Mors jule-playliste gør Emilie deprimeret.

Emilie synes:

Salmer = kirke
Kirke = begravelse
Begravelse = død, sorg, gråd, tårer, mange tårer

Jeg vil aldrig mere kunne synge Dejlig er Jorden juleaften“, sagde Emilie efter venindens begravelse for 4 måneder siden.

Jeg forstår hende godt. Der gik mange, mange år inden jeg kunne høre salmen “Jerusalem” efter min tante Ediths begravelse. Hun døde af kræft i 1994 og hun var yngre end jeg er i dag. Hen under ceremoniens afslutning trådte en operasanger (ven af familien) frem på balkonen og sang “Jerusalem, Jerusalem” ud over kirken.

Hold kæft, det var forløsende! Og hvor vi dog tudbrølede!

Anyway – i aftes måtte vi tage mors deprimerende julesalmer af og bytte dem ud med noget Kim Wilde Rocking Around The Christmas Tree. Det gik bedre.

Det er blevet juleaftensdag. Emilie og de andre er taget i kirke og jeg håber de får nogle rare timer. Vi skal synge julesalmer i aften og hvis nogen kommer til at græde af dem, så tror jeg egentlig bare vi skal sige: Vær med det.

You Might Also Like

No Comments

Skriv et svar

Read more:
Hvad man kommer til at tænke på

Det er de mærkeligst ting, man kommer til at tænke på sådan en nytårsmorgen. Jeg kom til at tænke på nytårsaften 1989. Nikoline var 5½ måned gammel og jeg var...

Close