4 Udgivet i Film & Fjernsyn

Vild med Dans

Fredag aften, der er vild med dans og jeg småkeder mig.

Jeg følger det med et halvt øje, men når Steen og Vicky går på gulvet i en Paso Doble, så kan jeg nu alligevel ikke lade være med at mindes min barndom på Birthes Danseskole i Strib.

Jeg gik til dans fra jeg var 6 til jeg var 12. Jeg ved faktisk ikke, om man kunne gå til andet end dans i Strib, dengang i 1970’erne? Alle mine legekammerater gik i hvert fald på danseskole.

Jeg dansede stort set dreng hele min barndom, for der var konsekvent mangel på drenge. Altså lige bortset fra en kort periode med Mælkemandens Flemming og så den der periode, hvor jeg fik en beundrer i en lille dreng (ca. 2 år yngre end mig). Vi linede op, pigerne overfor drengene, hvorefter drengene skulle gå over og bukke for den pige, de gerne ville danse med.

Min lille beundrer ikke bare gik over og bukkede for mig, han LØB over og kastede sig om halsen på mig! Han var 6 og jeg var 8 og jeg synes han var pinlig!! Desuden havde han kun ét øre og jeg ville ikke danse med en dreng, der kun havde ét øre!

De sidste år dansede jeg med Karen E fra min klasse. Hun dansede dame og jeg dansede mand. Vi havde det sjovt og vi blev rigtig go’e til Paso Doble!

Det med at tage føringen over mændene har fulgt mig lige siden (I hvert fald når jeg danser).

Der er sjældent nogle mænd der opdager det, men sker det, at jeg kommer ud at danse med en mand, der har lært at danse, så er jeg afsløret lige på stedet: “Hov, hov! Det er manden der fører!”

I øvrigt, så er min suveræne yndlingsdansepartner min svigerfar – han kan danse og han kan føre!  🙂

Andre blogindlæg

4 Kommentarer

 • Svar
  Merete
  21. oktober 2007 at

  Nææh, jeg tror egentlig ikke der var så mange muligheder, udover dansen. Altså lige medmindre man var til heste..for så var der jo også et par rideskoler. Og i et af dine tidligere indlæg kunne jeg konstatere at vi har en fælles “ven”… nemlig hesten Plys *G*

 • Svar
  Helle
  21. oktober 2007 at

  Ajj ? Kendte du også Plys? Den var sød – Det var ikke så sjovt, da rideskolen solgte den til Hanne 🙁

 • Svar
  Merete
  21. oktober 2007 at

  Klart jeg kendte Plys *G* Og jeg syntes egentlig at det var okay at Hanne og hendes mor købte den – det var gode venner af mine forældre og det betød bla. at jeg fik lov til at ride på Plys så tit jeg havde lyst.
  Og det havde jeg rigtig tit! 😉

 • Svar
  Helle
  23. oktober 2007 at

  Æææææv, godt jeg ikke vidste det dengang. Så var jeg blevet grøn af misundelse 😉

 • Læg en kommentar