0 Udgivet i Foreningsarbejde

Webmoster går på pension

Som tidligere fortalt, har jeg ryddet lidt ud i alt det jeg har i kalenderen her på det seneste og én af de opgaver jeg er begyndt at trappe ud af, er min frivillige foreningsopgave som webmaster på www.baghjulet.dk.

Det kommer meget passende samtidigt med et forestående systemskifte, hvor der (tror jeg på) bliver mindre brug for én webmaster og en mere brugervenlig flade for medlemmerne, der selv nemt kan lægge arrangementer op via deres medlemsbrugerprofil.

Jeg har været ‘webmoster’ siden november 2006.

Jeg berørte det første gang her på bloggen, fordi jeg var så opslugt af den spændende opgave, at jeg slet ikke kunne vente med at komme hjem fra arbejde, fordi jeg skulle hjem og arbejde.

Baghjulets domæne blev oprettet 1. september 1997 og har altså lige fejret sin 23-års fødselsdag.

De første 10 år hed webmasteren Palle og sitet blev lavet i Microsoft Frontpage. Sitet var i tidens ånd og så ud som hjemmesider flest så ud, dengang i forrige årtusinde. (Hvis man kigger på hjemmesiden archive.org kan man stadig få et screen-shot af datiden sites. Det er faktisk ret sjovt).

I 2006 overtog jeg (den + de 3 løbssider) og alle siderne blev lagt over i DIF-Sitecore CMS.

Et view fra 2008

Nyt design i tidens ånd.

archive.org giver et lettere crashed tilbageblik. Sjovt at se de gamle nyheder. På siden herover ses f.eks.artikel om det første MTB by Night ever.

I 2010 kom vi på Facebook.

Det gjorde noget ved hjemmesiden. I 2013 (som var det første år vi havde Google Analytics) havde vi 19.272 månedlige unikke besøg på sitet. I 2016 var det tal faldet til 10.544 pr. måned. I 2019 faldt det til 5.505 besøg pr. måned.

I årets første 8 måneder af Corona-året 2020 har vi indtil videre haft 708 unikke besøg om måneden.

Man er generelt mindre på hjemmesider og mere på de sociale medier idag (selvom jeg godt ved, der kan være noget Google-alkoritme-værk gemt i de tal – Google forærer ikke besøg væk til hjemmesider, der ikke betaler eller SEO optimerer ‘accordingly’ – og da vi jo som motionscykelklub ingenting sælger (udover cykling til vores 500 medlemmer), har vi jo ingen interesse i at blive besøgt (og fundet) af 230.000 om året ….)

Hjemmesiden blev i DIF-Sitecore indtil 2012, hvor DIF blev træt af at servicere klubber og foreninger og sagde os op.

Vi flyttede så sitet over i Joomla Open Source og her har det ligget siden.

Og nu sker der altså yderligere moderniseringer inden for det næste halve års tid, med skift til nye og mere moderne systemer.

Det bliver super godt!

Jeg har tit sagt, at hvis jeg fik timeløn for at sidde med Baghjulets hjemmeside, kunne jeg leve af det! Jeg har brugt ufatteligt meget tid på den. Det har været sjovt (ellers havde jeg selvfølgelig bare ladet være, sådan er det jo med frivilligt arbejde) og frem for alt lærerigt. Men nu må det være tid til at drosle ned. Siden har i forvejen ikke belastet mig i de seneste år og jeg bestemmer jo i stort omfang selv, hvor meget jeg gider gøre. Med de sociale mediers fremkomst, flyttes mere og mere kommunikation jo alligevel derover.

Andre blogindlæg

Ingen har sagt noget

Læg en kommentar